Felsőoktatás Eduline

A világ legjobb egyetemvárosai közé választották Budapestet, egy rangsorban pedig az első helyen végzett

Elolvasom

Nyilvánosságra hozta a világ legjobb egyetemvárosainak rangsorát a Quacquarelli Symonds (QS), a listán Budapest a 43. helyet szerezte meg. A többek között hallgatói vélemények, árak és a helyi felsőoktatási intézmények elismertsége alapján összeállított rangsor élén London, Tokió és Melbourne áll.

Felsőoktatás Eduline

Három dolog, amire büszkék voltunk 2014-ben

Elolvasom

Nem állítjuk, hogy túl sok pozitív hírről számolhattunk be nektek 2014-ben, de azért akadt egy-két jó dolog - a magyar egyetemek az anyagi nehézségek ellenére is tartják magukat a világrangsorokban, Szegedet a világ legszebb egyetemvárosai közé választották, és az is kiderült, hogy a cserediákok kifejezetten szeretik Magyarországot.

Felsőoktatás Eduline

Galéria: a világ tíz legjobb egyetemvárosa

Elolvasom

Párizsban a legjobb egyetemistának lenni - derül ki a QS 2013-as rangsorából. A legjobb egyetemvárosok listájára a francia főváros mellett London, Szingapúr, Melbourne és Zürich is felkerült. A szakemberek csak a 250 ezer főnél népesebb településeket rangsorolták, és további feltétel volt, hogy a városok rendelkezzenek legalább két olyan felsőoktatási intézménnyel, amelyek szerepelnek a QS egyetemi rangsorában. Galéria.