Campus life Eduline

Ken Robinson, stressz, készségfejlesztés: nyári könyvajánló

Elolvasom

Töltsétek tartalmasan a következő (majdnem) két hónapot: ma olyan könyveket ajánlunk, amelyekből hasznos memóriafejlesztő technikákat tanulhattok, sok mindent megtudhattok a stressz kezeléséről, és inspiráló történeteket kaphattok olyan emberekről, akik megtalálták a bennük rejlő tehetséget.

Campus life Eduline

Öt izgalmas könyv, amit érdemes elolvasni

Elolvasom

Egy újabb Harry Potter-rész? Vagy éppen egy átlagosnak tűnő, gyakran előforduló osztályharc? A misztikus fantáziavilágtól egészen az életrajzokig találhattok könyveket ebben az ajánlóban, amelyet a bookline.hu toplistája alapján állítottuk össze nektek.

Közoktatás Eduline

Ezt a fontos tanácsot minden szülőnek meg kellene fogadnia: van, ami fontosabb a különóránál

Elolvasom

Érdekes - és megfontolandó - megállapításokat találtunk a szabad játék fontosságáról Jessica Joelle Alexander és Iben Dissing Sandahl Gyermeknevelés dán módra című könyvében. Miért ragaszkodnak a szülők ahhoz, hogy különórákra járassák a gyerekeiket? Mi az a reziliencia? És hogyan állítja középpontba a szabad játékot a dán oktatási rendszer? Részletek a könyvből.

Közoktatás Eduline

Öt regény, amit érdemes elolvasni

Elolvasom

Kiválasztottunk nektek öt olyan regényt, amit érdemes elolvasnotok. Ismerjétek meg a lányt, aki a 20. századi irodalomból válogatott barátokat, Győri Danit, aki kerekesszékben nekivágott Európának, Bakos Virág váratlan szerelmi életét, Ráber Patrikot, a fura srácot, akit online zaklattak és a regényt, amiben a krimi, a lélektani thriller és a fejlődési regény elemei keverednek.

Felsőoktatás Eduline

Három könyv, amit el kell olvasnod egyetem előtt

Elolvasom

Egyetemre készültök, de időnként fárasztónak és tökéletesen feleslegesnek érzitek a sok tanulást? Ilyenkor érdemes egy kis szünetet tartani, és jó könyveket olvasni. Ma saját házunk tájáról, a HVG Könyvek kínálatából válogattunk inspiráló sztorikat, rendhagyó karriertörténeteket.

Felnőttképzés Eduline

Ezt a zseniális könyves toplistát mindenkinek látnia kell

Elolvasom

A társadalom aktuális érdeklődése, a különböző témák iránti eltérő nyitottsága jó jellemzője lehet annak, hogy milyen közegben választhattak meg egyes elnököket. Kennedy idején főleg a társadalmi változások témája volt a legizgalmasabb, Nixon idején a vietnámi háború, az elmúlt másfél évtizedben viszont felpörögtek a társadalmat megosztó, kemény politikai véleményt megfogalmazó könyvek.

Közoktatás Eduline

Íme, 5 könyv, amit mindenkinek kötelező elolvasni

Elolvasom

Lassan itt az év vége, sorra készülnek azok a listák, hogy milyen könyveket kellene elolvasni, vagy éppen melyek lettek 2015 legjobb könyvei. Mi most egy olyan listáról szemezgettünk, melyet a Guardian állított össze és azokat válogatták össze, amelyeket mindenképp el kell olvasni (mielőtt meghalsz).

Felnőttképzés Eduline

Ha borzongani szeretnétek, ezt az öt könyvet olvassátok el

Elolvasom

Magyarországon is egyre inkább elterjedt, hogy Halloween idején (október 31.) horrorbulikat, filmvetítéseket és egyéb tematikus programokat szerveznek. Ha a hétvége hűvös estéit mégis inkább otthon töltenétek, de a borzongásról nem akartok lemondani, olvassatok! Ajánlunk öt igazán jó könyvet a műfaj mestereitől.

Közoktatás Eduline

Ezeket a könyveket mindenkinek el kell olvasni

Elolvasom

Ma van az olvasás világnapja, és talán még ti is emlékeztek, hogy indult idén egy könyvkihívás is. Ennek az volt a lényege, hogy ebben az évben el kell olvasni 50 könyvet, de lehetett csinálni 25-ös listát is, sőt havi kihívások is vannak. Most segítünk nektek és megmutatjuk, milyen könyvekkel tudtok több kategóriát is kipipálni.

1 2