Közoktatás Eduline

Hulladákból iskola

Elolvasom

Több mint ezer kilogramm papírhulladékból épített fel egy 75 négyzetméteres iskolai tantermet egy környezettudatos tajvani pár.

Közoktatás Eduline

Feszület és feszültség az osztályteremben

Elolvasom

A kétszer kettő mindig négy, akárki, akármilyen meggyőződéssel tanítja is – mondják az ateista szülők. A vallási jelképek, és a vallásos nevelés feltűnése időről időre nagy vihart kavar a felekezethez nem tartozó szülők körében, akik az iskolán – a tananyag megfelelő továbbadásán túl – leginkább a világnézeti semlegességet kérik számon. De mi az a világnézeti semlegesség, és meg lehet e egyáltalán felelni ennek az elvárásnak?

Közoktatás Edupress

Szülői engedélyhez kötnék a 6+6 évfolyamos oktatást

Elolvasom

Az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának október 7-ei ülése jóváhagyta Tatai-Tóth András szocialista képviselő javaslatát, mely szerint a szülők dönthetnek arról, hogy 6+6 évfolyamos formában tanuljanak-e gyermekeik - írja a Népszava online. Az önkormányzatok ennek megfelelően szerveznék meg az oktatási tevékenységet.

Közoktatás Eduline

Képek: biztonsági őrök vigyáznak a gyerekekre Nagykállón

Elolvasom

Egy biztonsági cég munkatársai figyelik az érkező diákokat a nagykállói általános iskolában. A település vezetése a megszaporodott iskolai erőszak, a mezőgazdasági terménylopások és a város romló közbiztonsága miatt kötött szerződést az örző-védő céggel. A kormányfő szeptember elején Rend és biztonság címmel tízpontos közbiztonsági intézkedéscsomagot hirdetett, ennek értelmében akár már október 1-jétől alkalmazhatják az önkormányzatok azokat a közterület-felügyelőket és településőröket, akiknek a fizetését az állam átvállalja.

Közoktatás Eduline

Tönkreteszi-e a gyereket az iskola?

Elolvasom

Becsöngettek közel százezer elsősnek. Számtalan kérdés kavarog ilyenkor a fejekben, s talán legkevésbé azzal foglalkozunk, milyen egészségkárosító hatással szembesülhet az iskolapadba beült nebuló. Pedig nem árt például arra is gondolni, hogyan befolyásolja a gyermek pszichés fejlődését az új környezet. Kivédhetők-e a környzeti ártalmak, a látásromlás, a gerincproblémák?

Közoktatás Eduline

Idén sem lesz olcsó a tanévkezdés a szülőknek

Elolvasom

Szeptember 1-én elkezdődik a tanítás; az új tanévben összesen 1 millió 348 ezer 900 tanuló kezdi meg vagy folytatja az iskolát. A tanévkezdés idén is jelentős, az MTI számításai szerint mintegy 30 ezer forintba kerülhet azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke először ül be az iskolapadba.

Közoktatás Edupress

3000 diák kezdi az iskolaévet ajándék laptoppal

Elolvasom

Szeptembertől a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázatán nyert 3000 laptoppal kezdhetik az új tanévet a diákok. A diáklaptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Kelet- Közép-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban.

Közoktatás Eduline

Rajzórákkal a graffitik ellen

Elolvasom

Megelégelve a város utcáit csúfító graffitiket és eltávolításuk magas költségeit a délkelet-angliai Crawley önkormányzata nyári graffiti rajzműhelyt szervezett a helyi gyerekeknek, hogy elsajátítsák, miként lehet jobb falfirkákat készíteni.

Közoktatás Eduline

Battle Royale: Az iskolákról készült filmek másik oldala

Elolvasom

Az iskola hangulata, az ott ért élmények és szerelmek kezdetektől kedvelt témái a filmgyártásnak. Szerzőnk azonban – az idillmozikat mellőzve – olyan filmekből tallózott, amelyek valójában magáról az iskolarendszerről fogalmaztak meg véleményt – szinte kivétel nélkül kritikusat.

1
60 61 62 63 64 65 66