Felsőoktatás Szabó Fruzsina

"Nem igaz, hogy a bölcsészek és a jogászok állás nélkül ténferegnek"

Elolvasom

Több mint egy éve tart a vita az új felsőoktatási törvényről - a koncepciót a kormány többször visszadobta, a hallgatók tüntettek, az egyetemi tanárok és a rektorok pedig még mindig szívesen beleírnának a tervezetbe. A Tét Kör keddi kerekasztal-beszélgetésén is a felsőoktatás volt a téma - négy szakembert kérdeztek meg arról, mit tartanak a tervek leggyengébb pontjainak.

Felsőoktatás Eduline

Informatikai elitképzés itthon: nyáron indul az AIT

Elolvasom

Komoly várakozás előzi meg az első kurzus indulását az Aquincumi Technológiai Intézetben (AIT). Az Óbudai Graphisoft Parkban épülő új felsőoktatási intézmény oktatói között olyan nevek szerepelnek mint Charles Simonyi, Rubik Ernő vagy Bojár Gábor. Az iskola elsősorban amerikai egyetemek hallgatóit fogadja majd, de a legígéretesebb hazai diákoknak is lesz lehetőségük az egy-két szemesztert felölelő kurzusok látogatására.

Közoktatás Edupress

Nyáron indítja el első képzését az Aquincumi Technológiai Intézet

Elolvasom

Jövő nyáron készül elindítani első kurzusát a Bojár Gábor által alapított Aquincumi Technológiai Intézet (AIT), mely kéthónapos képzés kidolgozására hét nagy amerikai egyetem, köztük a Princeton és a Williams College képviselői érkeznek Magyarországra - írja a Népszabadság online. Az információtechnológiai és bioinformatikai magánegyetemen egyébként 2011-ben indul meg fél és egy éves turnusokban az oktatás.