szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha már megvagytok a tanulással, akkor ideje egy kicsit kikapcsolódni a hétvégén. Ma például egy halom magyar filmet nézhettek meg ingyenesen.

2018 óta ünnepeljük április 30-án a magyar film napját annak emlékére, hogy 1901-ben ezen a napon mutatták be az első megrendezett, dramatizált jeleneteket tartalmazó magyar filmet A táncz címmel.

Az elmúlt napokban mi is több klasszikust hoztunk el nektek, amiket érdemes megnézni az érettségi előtt. Így előkerült a Megáll az idő és a Moszkva tér is.

Ha máshoz lenne kedvetek, hajrá!

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és az Uránia Nemzeti Filmszínház a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumával közösen ingyenes online filmestet szervez. A Sára Sándor, Kósa Ferenc, Gyöngyössy Imre, Tóth János, Bicskei Zoltán és Siflis Zoltán rövidfilmjeiből összeállított válogatás az Uránia webmozijában látható - gyűjtötte össze a hvg.hu.

A Nemzeti Filmintézet Filmio nevű oldalán 15 felújított klasszikus lesz nézhető ingyenesen. Sok csatorna pedig egésznapos filmvetítésekkel ünnepli a  napot. A Duna Televízió például a második magyar hangosfilmet, az 1931-es Hyppolit, a lakájt, a Meseautót, a Körhintát és az Aurora Borealis – Északi fény című drámát tűzi műsorára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!