szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Cikksorozatunk első részében egy olyan klasszikus hoztunk el nektek, amiről biztosan hallottatok már. Ha szerencsétek van, a szüleitek a film után extra részleteket is tudnak mondani a híres érettségi botrányról, ami egy egész végzős évfolyam életét forgatta fel.

Az utolsó héten a tanulás mellett lazítani is kell, ezért a következő napokban olyan filmeket hozunk nektek, amiket érettségi előtt kötelező megnézni.

Moszkva tér

Egy igazi kultfilm, amely 1989-ben játszódik - ez nemcsak a szocializmus utolsó éve, hanem az eddigi legnagyobb érettségi botrány ideje is. A négy főszereplő, Petya, Kigler, Rojál és Csömör befejezi a középiskolát, és az érettségire készül. Egészen sajátos módon. Megszerzik az érettségi tételeket, vonatjegyet hamisítanak, bulicímeket vadásznak a Moszkva téren. 

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.