szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Cikksorozatunk harmadik részében egy újabb gyöngyszemet hoztunk el nektek. Ezt a filmet egyszerűen látni kell.

Az utolsó héten a tanulás mellett lazítani is kell, ezért a következő napokban olyan filmeket hozunk nektek, amiket érettségi előtt kötelező megnézni. Az 1. részt itt nézhetitek meg. A második részt itt nézhetitek meg.

Megáll az idő

Egy olyan film, amit látnotok kell. 1956. november 4-én Köves István és Bodor László az éjszaka leple alatt, a romos utcán elássák fegyvereiket. Köves vöröskeresztes teherautón elhagyja az országot. Felesége egyedül marad két fiával, Gáborral és Dinivel. A hatvanas évek elején megjelenik náluk a börtönből akkor szabadult Bodor, ő lesz a család új feje. Gábor az orvosi egyetemre készül, bár az apja miatt nem sok reménye van a felvételre. Dini gimnazista. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák. Főhősünket pedig egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.