szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Cikksorozatunk második részében egy újabb klasszikus hoztunk el nektek. Bár a film a régi idők puskázási szokásainak állít emléket - se befotózott feladatok, se google-keresések -, nektek is érdemes megnézi, ha másnak nem történelmi tanulságnak.

Az utolsó héten a tanulás mellett lazítani is kell, ezért a következő napokban olyan filmeket hozunk nektek, amiket érettségi előtt kötelező megnézni. Az 1. részt itt nézhetitek meg.

Éretlenek

Ha nevetéssel szeretnétek oldani az érettségi előtti feszültséget, ezt a francia filmet nézzétek meg. A puskázós jelenetek zseniálisak, de azért egyik trükköt se próbáljátok ki.

A történet: a XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, és bár az iskolaigazgató mindent bevet, gyorsan kiderül: ők Párizs leglustább diákjai. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.