szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanárnő ezzel a rendhagyó szalagtűzéssel szeretett volna örömet szerezni a tanírványainak.

Ahogy arról korábban már mi is írtunk, az iskolák többsége - a végzősök legnagyobb bánatára - úgy döntött, a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem szervezi meg a szalagavatót, csak postázzák a szalagot a diákoknak. 

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke azonban úgy döntött, nem hagyja ennyiben a dolgot, bármi is történik, ő feltűzi a szalagot a tanítványai ruhájára. Ezért az osztályfőnök helyettessel rászántak egy hétvégét, és házról-házra járva végig látogatták a diákokat, hogy személyesen tűzhessék fel nekik a jelképet, amit így ballagásig még büszkén tudnak viselni a kabátjukon - számolt be róla a Sonline. A szalagavató „túra” pénteken délután kezdődött, és vasárnap délután tűzték fel az utolsó szalagot.

De nem ez az egyetlen iskola, ahol alternatív megoldás született az idei szalagavatókra. Van, ahol online tartották meg az ünnepséget, míg máshol már előre gondolkodtak és ősszel - még az online oktatás bevezetése előtt - lebonyolították a szalagtűzést, így a mostani végzősök sem maradtak ki ebből az élményből. Máshol tavaszra halasztották az eseményt, vagy éppen az a mondás: akkor tartják meg, amikor visszatérhetnek a suliba. A különböző opciókról itt írtunk korábban.

(Képünk illusztráció.)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!