szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külföldön a Mikulásnak írt levelekből is látszik, milyen nagy hatással van a gyerekekre a koronavírus.

Az amerikai postaszolgálat már 1912 óta gyűjti - az ottani szokás szerint a Mikulásnak - az Északi-sarkra küldött, karácsonyi kívánságokat tartalmazó leveleket. A CNN most a postával karöltve az idei üzenetek közül válogatott, amelyek jól tükrözik, hogy 2020 mekkora megpróbáltatást jelent a világban, és hogy ez milyen súllyal nehezedik a gyerekekre - szúrta ki a Telex.

Vannak, akik semmi mást nem szeretnének karácsonyra, csak a koronavírus gyógymódját, míg mások egy varázslatos gombnak örülnének a legjobban, amelyet megnyomva eltűnne az egész pandémia. De elég sok olyan levelet is címeztek a Mikulásnak, amiben maszkot kérnek. Voltak azonban olyan gyerekek is, akik azért nem kérnek ajándékokat, mert a járvány gazdasági hatása miatt a szülők anyagi helyzete ezt már nem engedi meg.

Az egyik kislány például azt is megkérdezte a Mikulástól, hogy az Északi-sarkot elérte-e a koronavírus? "Ha nem, akkor csak azt akarom mondani, hogy szerencséd van" - írta, majd hozzátette: az apukája elvesztette az állását, de ennek ellenére azt ígérte, megtalálják a módját, hogy ünnepelhessenek.

A koronavírus nemcsak a gyerekek, hanem mindenki életének szerves részévé vált 2020-ban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy idén a Google segítségével is világszerte a koronavírus szóra kerestek rá a legtöbbször. A magyar listára ehhez kapcsolódóan a top 10-be bekerült a koronavírus térkép, a Magyar Közlöny, illetve az online oktatást segítő Redmenta és Google Classroom is. A sorozatokkal, kütyükkel, könyvekkel és sporttal kapcsolatos legtöbbször keresett szavakról itt írtunk korábban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!