szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Google közzétette a 2020-as év keresési trendjeit, amely az év során indított több billió keresés adatai alapján készült, a duplikációk és spamek kiszűrésével. A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le, többek között a koronavírus, az oktatás, a sorozatok és a videójátékok terén.

Talán nem meglepő, de 2020-ban világszerte a "koronavírus" szóra kerestek rá a legtöbben, de rengetegen kíváncsiak voltak arra is például, hogy "miért covid-19-nek hívják?" és "miért fontos a mentális egészség?", illetve a "kovászos kenyér receptje" is megdöntötte minden korábbi keresési rekordját - számolt be róla a 24.hu.

A magyar összesített listán szereplő szavak és kifejezések zöme a koronavírushoz kapcsolódik. Első helyen maga a koronavírus szó áll, de ehhez kapcsolódóan a top 10-es listára felkerült a koronavírus térkép, a Magyar Közlöny, illetve az online oktatást segítő Redmenta és Google Classroom is. Utóbbi a dobogó harmadik fokára került, a legfelkapottabb keresések második helyén az amerikai elnökválasztás szerepel.

Az oktatással kapcsolatos listát a Google Classroom vezeti, amit a Redmenta és a KRÉTA követ. A top 10-et itt nézhetitek meg:

  1. Google Classroom
  2. Redmenta
  3. KRÉTA
  4. Zoom
  5. Érettségi 2020
  6. Microsoft Teams
  7. Első tanítási nap
  8. Mozaweb
  9. Edmodo
  10. Felvételi 2020

A sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak a legkeresettebbek, a kütyükkel kapcsolatban az iPhone 12, az iPhone 11 és a PS5, a videójátékokkal kapcsolatban pedig az Among Us, a Valorant és a Fall Guys került az élre. A könyves listán a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják tornázta fel magát a top 3-ba, a sporteseményeknél a Magyarország-Izland mérkőzés és a Kézilabda EB érdekelte legjobban a magyar internetezőket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!