szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Igencsak meglepődött egy brit férfi, miután kiderült, hogy a 21 évvel ezelőtt vásárolt Harry Potter könyvéért akár 50 ezer fontot, azaz majdnem húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen. A könyvespolcán pihenő könyv ugyanis az első kiadás egyik példánya, amiért megőrülnek a gyűjtők.

A várakozások szerint akár 50 ezer fontot, azaz majdnem húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen egy ritka Harry Potter könyvért, amit 21 évvel ezelőtt vásárolt gyermekeinek egy Luxemburgban élő brit apuka – szúrta ki a 24.hu. A most már nyugdíjba vonult férfinak fogalma sem volt arról, milyen hatalmas értéket képvisel a ritka első kiadás, amiből mindössze ötszáz példányt nyomtattak.

null

null

A férfi végül azért döntött úgy, hogy eladja egy lelkes gyűjőnek a példányát, mert a befolyó összegből szeretné kifizetni a lánya diákhitelét.

A Hansons aukciósház szerint a valódi első kiadások nagyon ritkák, az említett példány pedig nagyon jó állapotban van. Így azon sem lepődnének meg, ha a várakozásokkal ellentétben nem 20-30 ezer font közötti áron, hanem akár 50 ezer fontért kelne el.

Post it-ekkel üzennek a "külvilágnak" a karanténba zárt hallgatók az Egyesült Királyságban

"Engedj ki minket!", "Segíts nekünk! Küldj sört!", "Covid Instragram party?" - ez csak néhány üzenet azok közül, amelyeket post it-ekből ragasztottak ki az egyetemisták az ablakaikra, miután a koronavírus miatt kénytelenek voltak karanténba vonulni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!