szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Döcögősen indult a szeptemberi iskolakezdés, vagy nehéz visszatérni az egyetemi élethez? Folyamatosan a kezetekben van a telefon és nem tudjátok letenni? Ahhoz, hogy a sok teendő és feladat ne jelentsen gondot, mutatunk egy ingyenes appot, ami segíthet a koncentrálásban is.

Március óta egy kicsit mást jelent a mobil vagy a laptop az órákon, és az órák után is - a digitális oktatás miatt, általánostól egyetemig mindenki újabb és újabb appokat és oldalakat próbál ki. Persze nem csak a tanuláshoz vannak jó alkalmazások, léteznek olyan appok is, amelyek segítenek, hogy könnyebben és kitartóbban tudjatok koncentrálni, ráadásul sokszor játékos formában. Ha már elegetek van abból, hogy folyamatosan azt érzitek, pörgetnétek az Instát és a Facebookot, akár tanulni vagy dolgozni kéne, akár a barátaitokkal találkoztok vagy éppen filmeztek? Ez az app nektek való!

Ültessünk együtt erdőt

A Forest játék lényege, hogy amikor elkezdetek tanulni, dolgozni elültettek egy virtuális magot, ami szépen növekszik. Ha tanulás befejezése előtt válaszoltok egy chat üzenetre, vagy egyéb más módon használjátok a telefont, tabletet vagy laptopot, akkor a fa elhal, ti pedig kezdhetitek elölről az ültetést. A megszokás nagy úr, ha mégis elfeledkeznétek a fáról, mielőtt belépnétek valamelyik alkalmazásba, megjelenik egy figyelmeztetés, hogy ha most használjátok a telefont, meghal a fátok.

©

Be tudjátok állítani, meddig nem nyúltok a telefonotokhoz, tabletetekhez - 10 perctől akár egészen 120 percig. Illetve az ültetésekkel pontokat is szerezhettek, amiből érdekes magokat vehettek - így bonsait, fenyőt vagy akár cseresznyefát is ültethettek. Minél többször tudtok ellenállni a csábításnak, annál több fátok lesz és így gyarapszik az erdőtök. Elérhető androidos és IOS-es változatban is.

Nesze neked puskázás - még a mobilnetet is lekapcsolják a vizsgák alatt

A szudáni hatóságok úgy döntöttek, lekapcsolják a mobilnet-szolgáltatást napi három órára, hogy megakadályozzák a puskázásokat az egyetemi felvételi vizsgákon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!