szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szomorkásan, esőkkel és zivatarokkal indul az 2020/2021-es tanév, hamarosan pedig mindenhol becsengetnek. Mutatjuk, mi vár még a diákokra ebben az évben.

Persze idén nem meglepő, ha nem indul minden iskolában 8-kor a tanítás. Debrecenen több suli kísérleti jelleggel egy évig 8:30-kor indítja a tanítási napot, Győrújfaluban pedig csak egy hét múlva indulhat el az oktatás, ugyanis a komplett tanári kar karanténba került. Ami a mai időjárást illeti:

eleinte a Dunántúlon, Duna-Tisza közén, majd keleten is többfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar. Kedden kezdetben középen, majd másutt is felszakadozik, késő délután csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap

- jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Bár olyan nagy hőség sem lesz ma (21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet), ha a nap egy kicsit kisüt, talán nem indul olyan szomorkásan ez a tanév. Az időjárás idén másért is fontos: Járványügyi protokollban szerepel, hogy a testnevelésórákat az időjárás függvényében javasolt szabad téren megtartani.

Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK-járatok. "A csúsztatott iskolakezdés bevezetési folyamatát elősegítve, szeptembertől az iskolákat érintő főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen közlekedő és egyéb frekventált buszjáratokon is változik a menterend" - írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. Ez azt jelenti, hogy reggel 8 óra után is biztosítják a csúcsidei kapacitást.

Arról, hogy mit tartalmaz még a járványügyi terv, itt írtunk bővebben. Itt pedig elolvashattok mindent, ami az idei tanévtől más lesz a közoktatásban.

Új alaptanterv, iskolaőrök és járványügyi protokoll - így indul az idei tanév

Ma kezdődik a 2020/2021-es tanév és bár hagyományos formában indul, lehet, hogy nem abban ér majd véget. Azonban egy valami már most biztos: ez a tanév merőben más lesz, mint amit eddig megszokhattunk. Ugyanis nem csak a járvnyhelyzet befolyásolja a tanév menetét, hanem a rengeteg változás, szabálymódosítás is, ami 2020.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!