szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kihasználnátok a nyári szünet utolsó heteit és kirándulnátok egy nagyot? Esetleg a gyalogtúra helyett inkább biciklivel járnátok be az országot? Bárhogy is legyen, a következő alkalmazásokkal mindenképpen érdemes megismerkednetek, mielőtt túrázni indultok.

Ez az alkalmazás kifejezetten magyarországi gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak készült. Az appban több száz előre elkészített túraajánlatot és ezernyi látnivalót találtok, amelyek mindegyikéhez részletes ismertető, illetve számos fénykép tartozik. A térképeket akár le is tölthetitek, hogy térerő nélkül is tudjátok használni őket. Ezen kívül szállásokat, a választott területre vonatkozó időjárás-előrejelzést, csúcskeresőt, iránytűt, dőlésszögmérőt, illetve QR-kód olvasót is kaptok, ha letöltitek az alkalmazást. Az app az Országos Kéktúra teljes útvonalát és a pecsételőhelyeket is tartalmazza.

Ha kifejezetten az Országos Kéktúra (OKT) érdekel benneteket, akkor ezt az alkalmazást érdemes letöltenetek. Az app segít, hogy megtaláljátok az OKT pecsételőhelyeit, kiszámítja a pecsételőhely és az aktuális helyzet közti távolságot és szintkülönbséget, továbbá lehetőséget nyújt arra is, hogy megnézzétek a térképen a pecsételőhelyet, illetve a túra útvonalát. Azt is nyomonkövethetitek, mely túraútvonalakat teljesítettétek már, és melyek azok, amik még hátra vannak. Ezekből az adatokból az alkalmazás statisztikát is készít, így láthatjátok, hogy hány százalékban teljesítettük eddig a túrát, és mennyi vár még rátok.

Akik a gyalogtúrák helyett jobban kedvelik a biciklis kirándulásokat, azoknak ezt az alkalmazást ajánljuk. Az app okostelefonon keresztül méri a kerékpárutak hosszát, az elégetett kalóriát, a sebességet, illetve az átlagsebességet is. A megtett utakból statisztika is készül, ami többek között a teljes menetidőt, a teljes távolságot és az összesen elégetett kalóriát is mutatja.

Újabb remek alkalmazás, ha fejlesztenétek az angol nyelvtudásotokat

Olyan ingyenes alkalmazást kerestek, amivel játszva tanulhattok angolul? Akkor ezt az appot érdemes kipróbálnotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!