szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét átalakul az albérletpiac, elmúlni látszik a koronavírus-járvány okozta hirtelen árcsökkenés.

A kiadó lakások meghirdetett átlagos bérleti díja Budapesten idén májusban 162 ezer forint volt, ez 9 százalékos emelkedést jelent az áprilisi adatokhoz viszonyítva. Ezzel gyakorlatilag a márciusi szintre állt vissza a piac a Rentingo adatai szerint, legalábbis a fővárosban - írta meg a Pénzcentrum.

Áprilisban még arról számoltunk be, hogy már a fővárosban is hozzá lehetett jutni kiadó albérlethez 100 ezer forint alatt, most azonban újra emeltek az áron a főbérlők. Átlagosan 135 ezer forintra nőtt az albérletek díja - ez a fővárosi számokkal ellentétben még nem rendezte vissza a márciusi díjakat.

A kauciót illetően lassan már a februári szintet közelíti a piac - derül ki a cikkből. Májusban a tulajdonosok 23 százaléka elégedett meg 1 hónap kaucióval és 76 százalékuk kért két hónapnyi összeget a bérlőktől - teszik hozzá.

Az egyetemisták március óta nem lakhattak a saját kollégiumukban sem - ezekről kiderült, a tanév végéig zárva maradnak, utána pedig a nyári táborok számára lesznek bérelhetőek.

Így segítenek az egyetemek a nehéz helyzetbe került hallgatókon

A koronavírus-járvány okozta helyzet sok egyetemista életét is megnehezítette. Néhány magyar egyetem külön ösztöndíjat hozott létre a segítésükhöz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!