szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mások még csak az olvasással és a számolással bajlódnak kilenc évesen, egy belga zsenipalánta viszont már azon gondolkodik, melyik intézményben folytassa a tanulmányait és szerezzen doktori fokozatot - írja a CNN.

A 9 éves Laurent Simons az Eindhoven University of Technology-n (TUE) szerez villamosmérnöki diplomát decemberben, később pedig ezen a területen szeretne doktorálni, párhuzamosan pedig egy orvosi képzést is elkezdene - írja a CNN.

A diákkal a tanárok számtalan tesztet irattak, hogy felmérjék a tehetségét. "Azt mondták, olyan, mint egy szivacs" - mondta Alexander, Laurent apja, hozzátéve: bár sok az orvos a családban, arra még nincs magyarázat, hogyan képes ilyen gyorsan tanulni.

Az egyetemen engedélyezték, hogy Laurent a szokásosnál kevesebb idő alatt végezze el a képzést. A villamosmérnöki szak oktatási igazgatója szerint a különleges diákok esetében ez nem szokatlan, ilyen gyors hallgatóval ugyanakkor még nem találkoztak. Sjoerd Hulshof "egyszerűen rendkívülinek" tartja Laurent-t.

A 9 éves egyetemista a CNN-nek azt mondta: a kedvenc területe a villamosmérnöki, de "egy kis orvostudományt" is fog tanulni. A diákot már több előkelő egyetem is megkörnyékezte a világ minden részéről, a család ugyanakkor nem mondta meg, Laurent melyiken tervez továbbtanulni. Az életcélt viszont már kitűzte: mesterséges szerveket szeretne fejleszteni.

A diák szülei fontosnak tartják, hogy meglegyen az egyensúly a gyerekkor és a tehetség kiaknázása között, így hagyják, Laurent hadd csinálja, amihez kedve van. A diák szabadidejében szeret a kutyájával vagy a többiekhez hasonlóan a telefonján játszani, a diplomázás után pedig Japánba utazik nyaralni.

"A kor nem lehet akadály": 71 évesen szerzett diplomát egy észak-írországi diák

Négy éven belül másodszorra szerzett felsőfokú oklevelet az észak-írországi, 71 éves Anne Loveday, aki korábban tanárként dolgozott. A tanulást ezután sem hagyja abba - írja a BBC.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.