szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Négy éven belül másodszorra szerzett felsőfokú oklevelet az észak-írországi, 71 éves Anne Loveday, aki korábban tanárként dolgozott. A tanulást ezután sem hagyja abba - írja a BBC.

A megszokottnál idősebb diák az alapszakos oklevélnek megfelelő úgynevezett higher national diplomát szerzett az észak-írországi Londonberry-ben található North West Regional College-ben. Anne Loveday korábban tanárként dolgozott, elmondása szerint pedig férje halála után keresett új célt, amit a tanulásban talált meg - írja a BBC.

Mint legidősebbhez, osztálytársai többször fordultak hozzá tanácsért, mert tisztelték az élettapasztalatát. Az előadások között rendszeresen találkoztak teaklub keretében, hogy politikáról vagy az emberi viselkedésről beszélgessenek, és barátságok is születtek - mondta a volt pedagógus a portálnak. Hozzátette: ez számára is ösztönző volt, mivel a többi diák érdeklődési köre teljesen más volt, mint az övé.

A kétgyerekes Anne Loveday korábban művészetből diplomázott, most pedig textildizájnból szerzett oklevelet. A portálnak elmondta: a kor senkit sem kellene, hogy megakadályozzon a továbbtanulásban. "Ha érdekel valami, hajrá, menj el a nyílt napokra és derítsd ki, mit ajánlanak, ne zavarjon, hogy te lehetsz a legidősebb" - tanácsolta a hasonló életkorúaknak. A diák nem várt sokat, hogy újabb projektbe vágjon bele: kedd estenként fazekas tanfolyamra jár.

A nap hőse ez az egyetemista: üres papírt adott le dolgozatként mégis ötöst kapott

Haga Eimi egy látszólag üres papírt adott le dolgozatként a japán Mie Egyetemen végzett nindzsatörténeti kurzusán, mégis ötöst kapott.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.