szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Haga Eimi egy látszólag üres papírt adott le dolgozatként a japán Mie Egyetemen végzett nindzsatörténeti kurzusán, mégis ötöst kapott.

Az elsőéves Hagától azt kérte tanára, hogy az igarjui Nindzsamúzeumban tett látogatásáról írjon. "Amikor a professzor azt mondta az órán, hogy jó jeggyel értékeli a kreativitást, elhatároztam, hogy az én esszém ki fog emelkedni a többi közül. Gondolkoztam egy ideig, így jutott eszembe az aburidasi" - szúrta ki az egyetemista BBC-nek adott nyilatkozatát a 444.hu.

Haga a tintát maga állította elő, egy éjszakán át áztatott szójababot, majd facsart belőle tintát, amit aztán két órán át hígított vízzel, hogy elérje a megfelelő hígítási arányt.

null

null

Haga azért biztosra ment, a látszólag üres lap aljára normál tintával ráírta, hogy "melegítse fel a lapot". A tanár így tett és az első pár mondat után gondolkodás nélkül ötöst adott a dolgozatra, amit nem is olvasott végig, mert az egész papírt nem is melegítette fel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.