szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újra összeszedtük, milyen filmeket érdemes a héten moziban megnézni. Ha nincs programotok a hétre, akkor most itt van pár filmes ötlet.

Midway

Roland Emmerich második világháborús filmeposza a Midway, meglepetésre legyőzte a Stephen King regénye alapján forgatott Álom doktor című fantasy thrillert az észak-amerikai mozis toplistán.
A Lionsgate 100 millió dollár költségvetésből készült Midway című filmdrámája 17,5 millió dolláros jegybevételre tett szert, és bár a toplista élén végzett, még nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy nyereségesnek bizonyuljon. Az Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans és Nick Jonas főszereplésével készült filmmel a Midway szigeteknél folyt csatáról, amely sorsdöntő fordulatot hozott a csendes-óceáni hadszíntéren a második világháború kimenetelében, a fiatalabb nemzedéket akarta megcélozni a stúdió, ám a nézők mintegy 60 százalékát a bemutató-hétvégén az idősebb férfiak alkották.

Álom doktor

Filmes szakemberek azt várták, hogy a Warner Bros. filmje, amely az 1980-ban Jack Nicholson főszereplésével bemutatott Ragyogás folytatása, a kasszasikerlista csúcsán nyit, de csak a második helyre futotta a 14,1 millió dolláros jegybevétellel, ami a fele a stúdió várakozásának.

Playing with Fire

A kasszasikerlista harmadik helyét a Paramount stúdió családi komédiája, a Playing with Fire végzett 12 millió dolláros bevétellel, felülmúlva a várakozásokat.

Ha több filmre is kíváncsiak vagytok, akkor itt megnézhetitek a korábbi filmajánlónkat:

Öt film, amiért érdemes moziba menni a héten - ezeket nézik a legtöbben

Habár a Terminátor: Sötét végzet nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét iparági becslések alapján, nem csak ezért érdemes moziba menni a héten. Itt a top öt legnépszerűbb film.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.