szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagyon sok mindenen múlik az, hogy mennyire tudjátok kihasználni és beosztani az időtöket az egyetemi félév során. Ugyanis néhány döntés igazán meg tudja magát bosszulni a vizsgaidőszak idején. Itt van néhány tipp, amelyekre ha törekedtek, hálásak lesztek magatoknak.

Zh- és vizsgatervezés

Az egyetemi életet néhány szuper applikációval is megkönnyíthetitek, például a Timetable-lel jól átláthatjátok és megtervezhetitek a napjaitokat, heteiteket. Hiszen ha beírjátok a fontos házik, beadandók, zh-k és vizsgák időpontjait, látni fogjátok előre, és nem fog rátok szakadni egyszerre minden. Az alkalmazást ingyen eléritek és használhatjátok szemeszterről szemeszterre.

Tankönyvek és olvasmányok

Talán nem újdonság, de sok egyetemen vannak olyan kötelező olvasmányok, amelyeket szinte lehetetlen megszerezni mert vagy elkapkodják őket idő előtt a könyvtárakból, vagy mert általában olyan ritka könyvről van szó. Ezért érdemes őket időben megszerezni, vagy jegyzetboltból, vagy könyvtárból, vagy előző hallgatóktól, esetleg antikváriumban is érdemes lehet utánanézni - ezekhez itt találtok további konkrét tippeket, tanácsokat.

Egyetemisták, figyelem! Ezekben a helyzetekben döntő szerepe lehet a tanulmányi átlagotoknak

Akár idén kezdtétek az egyetemet, akár már benne vagytok az egyetemi életben egy ideje, nem csak az esetleges otthoni elvárások miatt fontos a jó tanulmányi átlag. Ennél praktikusabb okai is vannak. Most két olyan egyetemi helyzetről írunk, ahol döntő szerepe lehet a tanulmányi átlagotoknak.

Jelenlét

Lehet, hogy a hiányzásokkal jól kalkuláltok, de valójában előfordulhat, hogy sokkal kevesebb órán vagytok ott, mint ahogyan az a gyakorlatban történik. Az egyik legnehezebb dolog, de a vizsgaidőszakban nagyon hálásak lehettek érte, ha aktív figyelemmel követitek az órákat, és közben nem osztjátok meg a figyelmeteket a netezéssel. Sokkal több minden rögzülhet, és éppen ezért a vizsgákra, zh-ra való készülés is könnyebb lesz, ha az órai jelenlétetek tényleg aktív marad.

Rendszer

A jól szervezett félév egyik legnagyobb titka, ha ti magatok is jól osztják be az időtöket. Sokszor felborulhat a rendszer az egyetemi bulik miatt, vagy a kései órakezdés miatt. Ha nincs is órátok reggelente, érdemes korábban kelni, és nem hagyni, hogy össze-vissza teljenek a napjaitok, rendszertelenül, így aztán sokkal felkészültebbek lesztek a nehezebb részek idején is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Spórolási tippek egyetemistáknak: három budapesti hely, ahol olcsón ebédelhettek

A legtöbb egyetem közelében találunk pénztárcabarát éttermeket és kávézókat. Most három olyan helyet ajánlunk, ahol olcsón ebédelhettek, ha a belvárosi egyetemi campusok valamelyikére jártok.