szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptemberben kezditek az egyetemet vagy a főiskolát? Tudunk pár dolgot, amit biztosan szeretni fogtok.

Az első előadások és szemináriumok – ahol végre (nagyjából) azt tanulhatjátok, amit tényleg szerettek.

Szabad kezet kaptok – ti állíthatjátok össze az órarendeteket, ti döntitek el, hogy mit csináltok két előadás vagy szeminárium között, és persze az egyetemi bulik közül is ti válogattok. Azért csak okosan.

Felfedezhettek egy új helyet (és életformát) – mert egyetemistának, főiskolásnak lenni egészen más, mint középiskolásnak.

Rengeteg új embert ismerhettek meg – legyetek nyitottak.

Nem kell korán kelni – hacsak nem vettetek fel órát reggel 8-ra, vagy nem vállaltok valamilyen hajnali-reggeli diákmunkát az egyetem mellett.

A kollégium – ha sikerül kifogni egy-két normális szobatársat, a kolit is élvezni fogjátok. Egészen más, mint otthon élni, majd meglátjátok.

Tíz dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Mert a kolisnak lenni életforma. A kolis lélekben örökre kolis marad. Mert csak a kolisok értik...

Rengeteg lehetőség – érdemes szétnézni az egyetemen, mert rengeteg sportolási lehetőség, szakkollégium, kulturális csoport és diákszervezet közül választhattok. De akár úgy is dönthettek, hogy már elsőévesen önkéntes vagy gyakornoki munkát vállaltok valahol.

Diákkedvezmények – járjatok nyitott szemmel az egyetem környékén, mert rengeteg helyen adnak kedvezményt a diákigazolványotokra. Később ez garantáltan hiányozni fog.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!