szerző:
Eduline

Mert a kolisnak lenni életforma. A kolis lélekben örökre kolis marad. Mert csak a kolisok értik...

...hogy a főtt tésztára bármit rá lehet tenni,
(többé-kevésbé) ehető vacsora lesz belőle.

És tényleg. Került már a főtt tésztára párolt hagyma, az ételtároló alján talált pörköltszaft, macisajt, ketchup, tejföl, sőt kolbász és májkrém is. Ha ételről van szó - és szerdára tutira elfogy a műanyag dobozban hozott anya-féle húsleves, nagyi-féle almás pite -, a kolisoknál nincs kreatívabb.

...a kolis hűtő olyan,
mint a Bermuda-háromszög

Minden eltűnik belőle. Még akkor is, ha a műanyag dobozra dörgedelmes üzenetet írtok azoknak, akik csak rá mernek pillantani az ételetekre. Akkor is eltűnik.

©

...hogy minden kolis szekrényében lehet találni
legalább egy zacskó levesport

Az előbb tárgyalt okok miatt. A hűtőből előbb-utóbb minden eltűnik, de az instant levesnek és/vagy a tésztalevesnek nem kell hűtő.

...a gumipapucs
alapfelszerelés

Csak annyit mondunk: közös zuhanyzók. Az igazán felkészült kolis gumipapuccsal zuhanyzik, wc-tisztítót és több guriga wc-papírt tart magánál.

...a zaj
relatív fogalom

Ami otthon, a családi fészekben hatalmas zajnak tűnt, az itt fel sem tűnik. Nem csoda: 200-300 ember közül legalább tíz mindig bulizós/zenehallgatós/vizsgaünneplős/veszekedős hangulatában van. Ha a tanuláshoz csendre van szükségetek, menjetek könyvtárba.

....van az a tipikus
koliszag

Akár új az épület, akár a hetvenes évekből megörökölt bútorok között tengetitek a mindennapokat. A koliszag állandó és nehezen meghatározható. Fő összetevője talán mégis a porból készült bolognai mindent átható szaga, a stikában elszívott cigik füstje és a szappanillat.

...aki eddig nem volt találékony,
most majd az lesz

Szótárral szeget verni a falba? Mikró nélkül pizzát melegíteni? A semmiből vacsorát készíteni? Pipa, pipa, pipa.

©

...a jó szobatárs
kincset ér

A rossz pedig mindent elronthat. Mindent.

...a laza portást
meg kell becsülni

Pláne akkor, ha az ember lánya/fia vendéget hoz a szobájába. Ő nem kér diákigazolványt, nem kérdezősködik, nem morgolódik, ha hajnal négykor elkéritek a szobátok pótkulcsát, mert a sajátotokat valahol elhagytátok.

...nincs olyan,
hogy intim szféra

Ezt el kell fogadni, mert egy-két-három emberrel osztozol 15 négyzetméteren. Sok dolog fül- és szemtanúja a kollégista.