szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Költők, írók, versek. Ha nektek egyik sem akadály, akkor nézzétek meg az év legkedveltebb irodalom tesztjeit. Az összes hibátlan lesz?

Kezdjük is a sort egy szuper kvízzel, ahol a szereplők alapján kell felismernetek a műveket. Menni fog? Ha ezzel megvagytok, akkor jöhetnek a versek. Kitaláljátok, hogy ki a költő és mi a vers címe? Nagyon népszerű volt idén ez a teszt is, ahol azt kell kitalálnotok, hogy ki írta a kérdésekben szereplő műveket. A versekkel kapcsolatos kvízeket is szerettétek, itt van például az, ahol fel kell ismerni, hogy melyik versből idéztünk.

Ha egy kicsit gyakorolnátok a kötelezőket, akkor ez a teszt nektek való, és van egy másik is, amiben hét kérdést tettünk fel az iskolai olvasmányokkal kapcsolatban. Ebben a kvízben tesztelhetitek, mire emlékeztek az iskolában tanultakból, ki kell találnotok, hogy milyen szavakat és kifejezéseket hagytunk ki a híres versekből.

Ha szeretitek Ottlik Gézát, akkor ezt a kvízt nektek találtuk ki. Hat kérdést találtok az egyik leghíresebb regényéről. Persze az érettségin felbukkanó kérdések sem maradhattak el idén, ebből a tesztből kiderül, hogy emlékeztek-e még ezekre a dolgokra. Ha egyszerűbb feladatra vágytok, akkor csináljátok meg ezt az igaz vagy hamis tesztet, de ha a költők szerelmi élete érdekel titeket, akkor itt megmutathatjátok, hogy mit tudtok. Híres szerzőink közül készítettünk nektek tesztet Radnóti verseiről és Kosztolányi Dezsőre is emlékeztünk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!