szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyáltalán nem jöttök zavarba, ha a történelemtudásotokról kérdezősködik valaki? Ezekkel a kvízekkel próbára tehetitek magatokat.

Sok történelmi témájú kvízt ajánlottunk nektek az utóbbi hónapokban. Kipróbálhatjátok, hogy mennyit tudtok a magyar uralkodókról, a híres csaták helyszíneiről, a történelmi jelképekről, és azt is tesztelhetitek, hogy ismeritek-e a városok ókori neveit, a történelmi fogalmak jelentését vagy éppen az ókori szörnyeket.

Ebben a kvízben a képeken szereplő történelmi személyeket kell felismernetek, ebben pedig azt kell megtippelnetek, ki uralkodott egy adott időszakban Magyarországon. Ha azt próbálnátok ki, hogy tudjátok-e, mikor történtek a híres történelmi események, ide, ha pedig azt, hogy kitaláljátok-e, mi történt az egyes években, ide kattintsatok.

Még több - többek között irodalmi, nyelvtani, művészeti és földrajzi - kvízt találtok itt.

Ismeritek a világot? Teszteljétek a tudásotokat

Mindent tudtok az országokról, városokról, földrajzi képződményekről, állatokról, például hogy milyen mély a világ legmélyebb pontja, vagy hogy mi az ürü nőstény párja? Tegyétek próbára magatokat ezekkel a kvízekkel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!