szerző:
Eduline

Szívesen megtanulnál egy új nyelvet, de nincs időd, pénzed nyelvtanfolyamra járni? Ezekkel a nyelvleckékkel otthon is gyakorolhatsz, ráadásul ingyen. Íme, a legjobb online tanfolyamok franciából kezdőknek és haladóknak.

Ingyenfrancia.blogspot.hu

Az ingyenfrancia.blogspot.hu oldalon huszonkét, kezdőknek szóló rövid leckét találtok, szószedetekkel, rövid nyelvtani magyarázatokkal és a legfontosabb igék ragozásával. A blog főleg akkor lehet hasznos, ha franciaországi utazást terveztek, vagy egy nyelvtanfolyam előtt szeretnétek ismerkedni a nyelvvel. Zárójelben a kiejtés szerinti leírást is megtaláljátok.

Internetpolyglot.com, Bonjour.com

Az internetpolyglot.com oldalon témakörök szerint csoportosított szójegyzéket találtok, és meg is hallgathatjátok a helyes kiejtést. A bonjour.com oldal hasonlóan működik, de itt nemcsak szavakat, hanem kifejezéseket is találtok.

©

Frenglishnews.com

Igazi különlegesség ez a kétnyelvű, angol-francia hírportál, amelyen meg is hallgathatjátok a francia nyelvű híreket.

Frenchspanishonline.com

Ezzel az oldallal tényleg megtanulhattok franciául: nyelvtani leckéket, magyarázatokat és oktatóvideókat is találtok. Külön pontban kaptak helyet az igeragozások, a legnehezebben megjegyezhető sajátosságok, a témakörök szerinti szójegyzék és a párbeszédes szituációk is: a kiejtést meg is hallgathatjátok.

©

Ielanguages.com

Az ielanguages.com oldal is nagyon alapos: majdnem százötven leckét találtok nyelvtani és kiejtési magyarázatokkal és szószedetekkel, az alapoktól az olyan témakörökig, mint a politika vagy a postai kifejezések. Emellett van egy videós szlengszótár és egy olyan alkalmazás is, amellyel a saját kiejtéseteket hasonlíthatjátok össze egy anyanyelvi beszélőjével.

Ingyenes online kurzusok

Angol

Ha szórakozni is szeretnél, miközben a szókincsedet fejleszted, itt találsz ingyenes, online játékokat.

Német

Orosz

Olasz

Spanyol

Lovári

Eszperantó

Horvát

Kínai

Itt olyan oldalakat találsz, amelyek harminc nyelvből kínálnak ingyenes nyelvleckéket. Itt pedig egy olyan oldalra regisztrálhatsz, amellyel önkéntes nyelvtanárokat találhatsz.