szerző:
Eduline

Ha nyelvvizsgára készültök, esetleg egy motivációs levelet írtok leendő munkaadótoknak angolul, akkor itt egy remek, ingyenes app, amely megkönnyítheti ezeket a feladatokat.

Grammarly egy olyan ingyenes alkalmazás, ami több funkcióval is kiválóan segíti az angol nyelven történő kommunikálást. Mutatjuk, hogyan:

1. Kiküszöböli a hibákat és figyelmeztet

Olyan hibákat is képes észrevenni, amelyeket egy általános szövegszerkesztő program nem venne hibának.

2. Segít megtalálni a legmegfelelőbb kifejezést

Szinonimákat biztosít és szövegkörnyezethez tanácsol kifejezéseket és szókapcsolatokat, mert nem mindig a szótár által feldobott első lehetőség a legjobb. Segít pontosan fogalmazni.

3. A hibákat példákkal szemlélteti, ha kell

Így a következő alkalommal nem biztos, hogy hibázol, ha az alkalmazás egyszer már megmutatta, hogy miért hibás az adott rész. Ugyanúgy, ahogy aláhúzza a hibás dolgokat, meg is mutatja, hogy az adott szövegrész miért helytelen.

4. Bárhonnan használhatod

Email és szövegszerkesztő programokban is fut a háttérben, így mindegy, hogy honnan használod, képes lesz segíteni.

Így tanulhattok nyelveket teljesen ingyen: három szuper appot mutatunk

Az elmúlt napokban több ingyenes és jól használható nyelvoktató alkalmazást és fordítót mutattunk nektek, ma ezek közül ajánlunk hármat. A Hello Talk a language exchange appok közé tartozik, amelyek segítségével anyanyelvi beszélőkkel kommunikálhattok írásban és szóban, így fejlesztve szövegértési és kommunikációs készségeteket.