szerző:
Eduline

Most, hogy vége a tanévnek, nekiálltok a nyelvtanulásnak? Nyelvvizsgára készültök, vagy csak a nyaraláson használható szavakat szeretnétek megtanulni? Ma öt ingyenes, online fordítóprogramot ajánlunk.

itranslate4.eu

Az itranslate4.eu különlegessége, hogy a legjobb minőségű fordítást dobja ki. A szöveget ugyanis egyszerre több fordítóprogram is lefordítja, hogy az eredeti forrást a lehető legkönnyebben megérthessétek.

©

Dictzone.com

Ezt a szótárat nemcsak magyar-angol fordításnál használhatjátok: a szöveget magyarról németre, lovári nyelvre, görögre, japánra, franciára, latinra, olaszra, oroszra, románra, spanyolra, svédre, szlovákra és törökre is lefordíthatjátok. Persze a rendszer idegen nyelv-magyar irányban is működik. A Dictzone akkor is hasznos, ha egy idegen nyelvről egy másikra szeretnétek fordítani: angolról hat, németről pedig tíz nyelvre fordíthattok.

©

Tradukka Translate

A program meglepően sokat tud: még a célnyelvet sem kell beállítani, a Tradukka Translate ugyanis azonnal felismeri, melyik országban használjuk, így automatikusan felkínálja a megfelelő nyelvet. A program egyszerre legfeljebb 1500 karakternyi szöveget képes lefordítani, harminchét nyelvről és nyelvre fordíthattok vele, és ami még jobb: egészen érthető eredményt kaptok.

©

Webforditas.hu

Szövegfordító, sőt mondatelemző funkciót is találtok a webforditas.hu oldalon. A szótárat nehezebb szövegeknél is használhatjátok, mivel az összes lehetséges fordítást megjeleníti. A helyesírás funkcióban megnézhetitek, jól írtátok-e a szöveget: a programot több mint harminc nyelven használhatjátok, igaz, nem mindig ismeri fel a helyes alakot.

©

dictionary.com

Ötvenhárom nyelvről, illetve nyelvre fordíthattok a dictionary.com fordítóprogramjával. Sőt, az oldal összegyűjtötte azokat a kérdéseket és válaszokat is, amelyekre utazás közben szükségetek lehet. További ingyenes nyelvtanulási lehetőségeket itt találtok.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!