szerző:
MTI

Több mint 200 okmányt találtak a nyomozók egy óbudai lakásban - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

©

A közlemény szerint a rendőrök egy 47 éves epöli lakos motorkerékpárjának csomagtartójában - a Hadriánusz utcában - kábítószergyanús fehér port, zöld növényi törmeléket és 300 ezer forintot találtak.

A nyomozók később a férfi óbudai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, ahol további zöld növényi törmeléket, kábítószergyanús fehér port, valamint három üvegfiolában kábítószergyanús átlátszó folyadékot találtak. A rendőrök továbbá egy bőröndbe rejtve, 202 különböző oklevelet, nyelvvizsga- és iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt foglaltak le. Az iratokat szakértő vizsgálja.

Hamis érettségi: 70 ezer forintért bárki vásárolhatott bizonyítványt

Jól jövedelmező diplomagyár-hálózatot lepleztek le az Egyesült Államokban: 50-70 ezer forintnak megfelelő összegért árulták az érettségi bizonyítványokat. A diplomagyár tagjai összesen 11 millió dollárt, vagyis körülbelül 2,7 milliárd forintnak megfelelő összeget kerestek a használhatatlan középiskolai bizonyítványokkal, amelyekről a vásárlóknak azt állították, hogy az egyetemek és a főiskolák is elfogadják - írja a Buzzfeed.