szerző:
Eduline

Nyelvvizsgára készültök, és nem akartok szótárt cipelni magatokkal? Mutatjuk a legjobb online fordítóprogramokat - a Google fordítóján kívül.

©
Webforditas.hu

webforditas.hu oldalon szövegfordító, mondatelemző funkciót is találtok. A szótárat nehezebb szövegek esetében is tudjátok használni, mivel az összes lehetséges fordítást megjeleníti. A helyesírás funkcióban megnézhetitek, jól írtátok-e a szöveget: ezt több mint harminc nyelven használhatjátok, igaz, még nem működik tökéletesen, nem mindig ismeri fel a helyes alakot. Aki nyelvet tanul, annak külön hasznos, hogy egy-egy szónál a vele előforduló kifejezéseket is kiírja.

tradukka.com

A tradukka.com/translate oldalon akár 1500 karakternyi szöveget is lefordíthattok, és egészen érthető eredményt kaptok. A program felismeri azt is, honnan neteztek, így a célnyelvet nem kell beállítani. Az eredeti és a lefordított szöveget rögtön ki is nyomtathatjátok, sőt, a program egy linket is generál, amivel bármikor visszatérhettek a fordításhoz.

Sztaki

A szotar.sztaki.hu oldalt valószínűleg mindenki ismeri: itt hét nyelvről fordíthattok magyarra és vissza. A program megmutatja a keresett szót tartalmazó gyakori kifejezéseket és szóösszéteteleket is, a helyes kiejtést pedig meg is hallgathatjátok.