szerző:
MTI

Hetven diákja becsapásával vádolják egy szegedi nyelviskola vezetőjét.

Képünk illusztráció
©

Hetven diákja becsapásával vádolják egy szegedi nyelviskola vezetőjét. Üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és más, a rendőrség által nem részletezett bűncselekmények miatt javasolt vádemelést ellene a rendőrség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint 2012 májusában egy magánszemély feljelentése alapján indult nyomozás.

A sértett egy közvetítőn keresztül megállapodott a nyelviskolával arról, hogy felkészítik a nyelvvizsgára. Az ezért kért összeget befizette, a tanfolyam azonban nem kezdődött el, a pénzét mégsem kapta vissza.

A nyomozók több zsáknyi iratot foglaltak le, amely alapján megállapították, hogy az ügynek több sértettje van. Az iskolát működtető cég egy idő után az alkalmazottait sem fizette ki, sőt a közüzemi szolgáltatóknak is adós maradt.

A nyelviskola vezetője, a 28 éves F. Krisztián tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azzal védekezett, hogy gazdasági lehetőségei beszűkültek, ezért nem teljesítette az általa vállaltakat. A rendőrség a nyomozást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.