szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan jön a nyelvi diákhitel. Összeszedtünk mindent, amit eddig tudni lehet az igénylés szabályairól, összegéről és a feltételekről.

Mikortól lehet igényelni?

A nyelvi diákhitelt 2019. október 1-jétől lehet majd igényelni a Diákhitel Központtól.

Kik igényelhetik majd a nyelvi diákhitelt?

Minden felsőoktatási hallgató, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik vagy azt szünetelteti, valamint aki felsőoktatási intézményben záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában diplomát nem szerzett, a diploma megszerzése céljából kedvező feltételekkel, akár állami támogatással is igénybe veheti ezt a diákhitelt - írta korábban a Diákhitel Központ.

Mennyi a felvehető összeg?

A nyelvtanulási diákhitel keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, ennek legmagasabb összege 500 000 Ft.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a diákhitelről: típusok és szabályok

Hamarosan lejár a diákhitel-igénylés határideje, ezért itt van egy útmutató az igénylés szabályairól, valamint a diákhitelek közti különbségekről.

Hogyan kell majd törleszteni?

A nyelvtanulási hitel törlesztését a felvételét követő 12 hónap elteltével kell megkezdeniük a hallgatóknak, havi egyenlő részletekben. A törlesztés futamideje minimum egy, maximum öt év, melyet hallgató a hitelszerződés megkötésekor választ meg.

Jó hír, hogy amennyiben a hitelszerződés megkötését követő két hónapon túl legalább B2 szintű, középfokú komplex állami nyelvvizsgát tesztek olyan idegen nyelvből, amelyre külön jogszabály alapján a nyelvvizsgadíj visszaigényelhető, akkor annak bejelentése napjától kamatmentessé válik a hiteletek - emeli ki a központ.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.