szerző:
MTI

Szerdán tartja alakuló ülését a megújult Köznevelés-stratégiai Kerekasztal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden. A testület napirendjén egyebek között a köznevelési intézmények ingatlanfejlesztései, és a digitális eszközök iskolákba történő kiszállítása is szerepel.

©

A tárca tájékoztatása szerint a testület létszáma és a delegálási joggal rendelkezők köre is bővült, ezzel az eddiginél jelentősen több érintett vehet részt a munkában. 

Mint közölték: az eddig is résztvevő Nemzeti Pedagógus Kar és az Országos Köznevelési Tanács nagyobb létszámmal képviselteti magát. Új tagként kerültek be a felsőoktatási intézmények által fenntartott gyakorlóiskolák, a tankerületek, a szakképzési centrumok, valamint a négy történelmi egyház. 

A korábbiakhoz hasonlóan a testületben továbbra is jelen van a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Rektori Konferencia, az önkormányzati és nemzeti önkormányzati szövetségek, valamint a szülők és a diákok képviselete is. 

Az alakuló ülésen a képviselők tájékoztatást kapnak a köznevelési intézmények ingatlanfejlesztéseiről, a digitális eszközök iskolákba történő kiszállításáról, valamint döntenek a kerekasztal ügyrendjéről és a megalakuló munkacsoportokról is - írták.

A kerekasztal tárgyal, a kormány meg dönt - látszatfórum lesz az új köznevelési kerekasztal?

Hosszú hónapokig tartó kormányzati ígérgetés után végül múlt pénteken, vagyis a 2016/2017-es tanév vége után egy nappal jelent meg a köznevelési kerekasztalt szabályozó kormányhatározat. A szervezet a továbbiakban Köznevelés-stratégiai Kerekasztal néven működik - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzet azt írja, a több mint 30 fős kerekasztalnak több képviseleti oldala lesz.