szerző:
Eduline

Mikor kezdődik, meddig tart az idei őszi szünet? Mikor tartják a szakmai vizsgákat, és mikor indul az őszi érettségi? Hány szombati tanítási nap lesz ebben az évben? Itt vannak a legfontosabb dátumok.

Felmérések és vizsgák

Az általános iskoláknak október 10-ig kell felmérni azoknak az elsősöknek a számát, akiknél az alapkészségek fejlesztését jobban kell támogatni.

A szakközépiskolákban, a szakiskolákban, a speciális szakiskolákban a szakmai vizsgák írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgarészét, valamint írásbeli, interaktív, szóbeli és gyakorlati vizsgáját október elejétől szervezik meg, a pontos dátumokat az intézmények teszik közzé.

©

Az őszi írásbeli érettségi október 10-én kezdődik, és október 27-ig tart, míg a középszintű szóbeli vizsgákat november 17. és 22., az emelt szintű szóbeliket pedig november 6. és 10. között tartják a középiskolák. Az őszi érettségi vizsgaidőpontjait itt nézhetitek meg.

Őszi óraátállítás

Az Európai Unió szabályozása alapján a nyári időszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapján ér véget - az idén október 26-án hajnali háromról kettőre kell visszaállítani az órákat.

Őszi és téli szünet

Az őszi szünet 2014. október 27-től október 31-ig tart, a szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., szerda, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 3-a, hétfő. A téli szünet 2014. december 22-től január 2-ig tart, az utolsó tanítási nap december 19., péntek, a szünet után először 2015. január 5-én, hétfőn kell iskolába menni.

Szombati tanítási napok és hosszú hétvégék

Munkaszüneti nap lesz október 24. (péntek), helyette október 18-án, szombaton kell dolgozni, illetve iskolába menni, december 24-ét (szerda) pedig december 13-án kell ledolgozni. A 2014/2015-ös tanév legfontosabb dátumait itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!