szerző:
Eduline

Négy általános iskolát újítanak fel Szegeden, ám a munkálatok csak augusztus végén kezdődtek el, ezért az intézményekben nincs fűtés. A szülők abban bíznak, egy ideig még nem áll be a hideg idő.

©

Reggelente kabátban ülnek az órán a diákok, annyira fáznak, nemrég pedig kaptunk egy levelet, hogy a huzat miatt rétegesen öltöztessük fel a gyereket – mondta a délmagyar.hu-nak egy édesapa, akinek hatodikos fia a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola tanulója.

A férfi az egyik munkástól úgy tudja, hogy a gáztervet visszadobták, újra el kell készíttetni, és még a kazán sem érkezett meg, így félő, hogy a hideg idő beálltakor sem lesz fűtés.

A szülők nemcsak attól tartanak, hogy megfáznak a diákok, a lapnak azt mondták, előfordul, hogy úgy írják a témazárókat a diákok, hogy közben a munkások fúrókkal dolgoznak az épületben, de a tornatermet és az udvart sem mindenhol tudják használni.

A Szegedi Tankerületi Központ igazgatójához, Plesovszkiné Ujfaluczki Judithoz nem érkezett panasz, és rendkívüli szünet elrendelését sem kérték egyik felújítás alatt álló intézménytől sem.

A szegedi önkormányzat idén öt általános iskola felújítását tervezte, januárban még úgy kalkuláltak, hogy a tanév zárása után kezdődnek is a munkák mindegyik helyszínen, ám csak a vakáció végén vonultak fel a kivitelezők négy intézménynél.

Fricska a minisztériumnak: ilyen felirat került az egyik Váci úti iskola homlokzatára

"A XIII. kerület felújítja. Az állam nem költ rá, csak használja" - ez a felirat olvasható az egyik Váci úti iskola épületén. Az épületet a felújítás után úgy fogják átadni, hogy a tetőszerkezete és a háromból két homlokzata - az önkormányzati rész - szépen fel lesz újítva, a harmadik homlokzat - az állami - viszont romos-kopott marad.