szerző:
Eduline

Kirúgták a somogyi Hetes általános iskolájának igazgatóját, mert könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte az egyik diákját.

©

A Népszava hétfőn írta meg, hogy a hetesi iskola igazgatója helyettesítőként tartott órát a hatodik osztályban, és amikor az egyik gyerek nem fogadott szót, egy könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte. A lap szerint a diákot szülei először át akarták íratni egy másik intézménybe, végül azonban megbeszélték az esetet az igazgatóval, és a feljelentéstől is elálltak.

Újabb botrány robbant ki a diákverő tanítóról elhíresült somogyi iskolában?

Az őszi után újabb diákverési botrányra derült fény a somogyi Hetes iskolájában - írja a Népszava. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kaposvári járásbíróság jogerősen egy év öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a somogyi falu Somssich Imre iskolájának napközis tanítóját, emellett 18 hónapra eltiltották a pedagógusi hivatástól a helyettesítő tornatanárként is dolgozó férfit többrendbeli bántalmazás és védekezésre képtelen személy elleni könnyű testi sértés miatt.

Az Origo most azt írja, az iskolában néhány nappal később elkezdődött a téli szünet, így a tankerület csak január 2-án értesült a történtekről. Két nappal később hallgatták meg az igazgatót, és azonnal vizsgálatot indítottak ellene.

Stickel Péter tankerületi igazgató úgy nyilatkozott, 2018. január 4-én egyeztető megbeszélést szervezett a tankerületi központ az iskolában. A megbeszélésen meghallgatták a bejelentőt, az iskola pedagógusát, a gondviselő jelenlétében az érintett tanulót, valamint az intézményvezetőt.

A tankerület a panaszt megalapozottnak találta, és hétfőn az igazgató jogviszonyát megszüntette.

Az igazgató mandátuma júniusban járt volna le, de mivel pályázat nélkül meghosszabbítható lett volna, a tantestület korábban megszavazta, hogy maradjon az igazgató. Ennek azonban persze most már nincs jelentősége.

Ebben az iskolában korábban is volt hasonló eset, akkor is a most kirúgott igazgató vezette az intézményt. Az egyik ott dolgozó tanár írt névtelen levelet a rendőrségnek arról, hogy kollégája veréssel fegyelmezi a diákokat.

Elzavarnák a faluból azt a tanárnőt, aki lebuktatta diákverő kollégáját

Nemcsak az iskolából, a faluból is többen el akarják távolítani azt a pedagógust, aki kirobbantotta a hetesi gyermekbántalmazási ügyet. A tanárnő nem nézte tétlenül, ahogy egyik kollégája osztálynaplóval ütötte a gyerekek fejét, rúddal verte a hátukat.