szerző:
Eduline

Hogyan lehet olcsóbban megúszni az iskolakezdést? Összegyűjtöttük, hogy milyen támogatásokra pályázhattok.

Ahogy azt már korábban megírtuk, például a családi pótlékot is hamarabb kézbesítették a szülőknek. De milyen segítségre, támogatásra lehet még számítani az iskolakezdés miatt?

Munkáltatói támogatás

Évente egyszer igényelhet mindkét szülő iskolakezdési támogatást a munkáltatójától. A támogatás összege nem lehet nagyobb a bruttó minimálbér (jelenleg 138000 forint) 30 százalékánál, vagyis nem haladhatja meg a 41 400 forintot. Erről itt találtok további infókat.

Önkormányzati támogatás

A legtöbb önkormányzat 5 és 20 ezer forint közötti összeggel segíti azoknak a gyerekeknek a beiskolázását, akik többgyermekes családban élnek, alacsony az egy főre jutó jövedelem, hátrányos helyzetűek, esetleg tartósan betegek. Erről részletesebben itt olvashattok.

Ami pedig a tankönyveket illeti, a jelenlegi szabályozás alapján az 1-9. évfolyamon minden diák térítésmentesen juthat hozzá a tankönyvekhez, ahogy a gyógypedagógiai vagy nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevő diákok is. További évfolyamokon pedig igényelni lehet az ingyen tankönyvellátást.

Sokan nem tudják, de például ezt a támogatást nem csak egyetemisták, hanem végzős középiskolások is igényelhetik. Ez a következő évi iskolakezdésre is nagyon jól jöhet, ha előre gondolkoztok.

Hasznos tippek az iskolakezdéshez: így spórolhattok a nagy készülődések közepette

Akár általános iskolába jártok, vagy középiskolások, esetleg egyetemisták vagytok, az iskolakezdés hamarosan mindenkinek eljön. Összeszedtünk pár nagyon egyszerű tippet, hogy hogyan spórolhattok a nagy készülődések közepette. 1. Nézzetek körül Lehet, hogy a tankönyveket, atlaszokat lés kötelező olvasmányokat mind megtaláljátok az interneten vagy antikváriumokban.