szerző:
Eduline

Üzent az "iskolai lövészetről" író lapoknak a Klebelsberg Központ, amely szerint a lövészet szabadon választható sportág lesz.

©

"A Klebelsberg Központ felhívja a sajtó figyelmét az "iskolai lövészettel" kapcsolatban megjelent hírekkel kapcsolatban, hogy a sportlövészet egy biztonságos sportág, egyike azoknak az olimpiai  sportágaknak, amelyeket a tervek szerint lehetőségükben lesz választani a diákoknak és az iskoláknak - írja közleményben a központ.

"A központ célja, hogy minél változatosabb sportolási lehetőségeket biztosítson a gyerekek számára az iskolákban. Ezért indult egy felmérés az iskolákban a jelenlegi sportolási lehetőségekről, működő és esetleg tervezett fakultatív sportszakkörökről. A szándékos politikai hangulatkeltésekkel és hatásvadász szlogenekkel ellentétben a sportlövészetnek semmi köze az agresszióhoz, erőszakhoz. A sportlövészet egy olimpiai sportág, akárcsak a foci, kosárlabda vagy az úszás" - írják.

Hozzáteszik: a kormány szándéka felmérni, hogy mekkora igény mutatkozik ezzel a sportággal kapcsolatban, melyet szabadon választható (tehát senki számára nem kötelező) szakkör keretein belül gyakorolhatnának azok a gyerekek, akik kedvet éreznek hozzá. "Amennyiben az iskolák illetve a diákok igényt tartanak rá, a sportlövészethez megfelelő helyszínt minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, a legnagyobb körültekintéssel, és a biztonsági feltételeknek megfelelve kell kialakítani" - zárul a közlemény.