szerző:
Eduline

Milyen OKJ-s képzéseket végezhettek el államilag támogatott formában és pontosan hol találom a képzések listáját? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes - akkor is, ha már van például diplomátok. 

Vannak azonban feltételek, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy ingyen tanulhassatok. Például csak iskolarendszerű képzést választhattok, valamint csak olyan intézmény olyan képzését, amelyet az állam költségvetési támogatásban részesít.

Ha már most azon tűnődtök, jövő szeptemberben milyen OKJ-s képzést válasszatok, jó kiindulópont a nive.hu képzéskeresője: kereshettek város, szakképesítés, szakképzési centrum alapján is, így könnyen megtalálhatjátok a legközelebbi képzési helyszínt.

Így szerezhettek ingyen OKJ-s szakmát: nem mindegy, ki milyen képzést választ

Milyen formában végezhettek el két ingyenes OKJ-s képzést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Olvastam, hogy két OKJ-s képzést végezhetek el ingyenesen. Minden formában indított képzésre jelentkezhetek? Sajnos nem. Az valóban igaz, hogy az első és a második szakképesítés megszerzése is ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.