szerző:
Eduline

Gondosan ügyelt minden apró részletre, végül mégis az apró ügyetlenség húzta keresztül a 32 éves tanár számítását, leejtette a hamis személyi igazolványt – többek között erre a tompább hangra figyeltek fel a reptér dolgozói, amikor a férfi 11 éves tanítványát akarta kiszöktetni az országból - írja a Blikk.

Képünk illusztráció
©

A lap azt írja, a hamisított okmány ugyanis más anyagból készült, így könnyebb is volt az eredetinél, ezért a hangja is más volt, amikor a férfi elejtette, és az igazolvány a földön koppant.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sz. Zoltán informatikát és robotikát tanított az egyik Békés megyei középiskolában, de általános iskolás gyerekeknek is tartott szakkört, így ismerte meg a 11 éves, csendes, visszahúzódó fiút, akivel egyre többet foglalkozott.

A tanár később rendszeresen az otthonában korrepetálta a gyereket, aki egyre többször aludt a felnőtt férfinál. Aztán idén július végén a fiú szülei szexuális tartalmú beszélgetéseket találtak a gyerek telefonjában. A rendőrséghez fordultak, a nyomozók pedig július 25-én házkutatást tartottak a pedagógus lakásában.

Nem sokkal később a férfit kiskorú veszélyeztetése és gyermekpornográfia miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a folyamatban lévő nyomozás ellenére az informatikatanár szeptembertől mégis tovább taníthatott.

A szülők eltiltották a gyereket a tanártól, de két héttel ezelőtt a gyermek otthon azt mondta, hogy a nagymamájánál alszik, közben a tanárával Szolnokról a reptérre utazott. A férfi az interneten keresztül, 1200 euróért rendelt két hamis magyar személyi igazolványt, a gyermek haját levágta, szemöldökét befestette, és egy piercinget is rakott fel neki, hogy minél kevésbé lehessen felismerni. Mégis lebuktak: a férfi beismerte, hogy a szülők tudta nélkül akarta külföldre szöktetni a fiút, aki állítólag beleegyezett ebbe.

A tanár 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Új életet akart kezdeni 11 éves diákjával az informatikatanár, Ferihegyen megállították

Rendszeresen tanára ágyában aludt az a 11 éves Békés megyei kisfiú, akit a férfi november 7-én akart kicsempészni az országból, derült ki a Duna TV Kékfény című műsorából. Két hete hajnalban a Liszt Ferenc reptéren egy 32 éves férfi és egy 11 éves kisfiú lépett az okmányellenőrző pulthoz, akik a személyi igazolványaik alapján apa és fia voltak.