szerző:
Eduline

Az igazgató szerint nem sikerült a munkákat időben befejezni, a tanulók pedig nagykabátban ülnek az órákon.

Még mindig újítanak fel egy iskolát a Somogy megyei Nagyberkiben -  írja egy olvasó beszámolója alapján a Sonline. Mivel a fűtést is most korszerűsítik, ezért ki kellett kapcsolni, a diákok pedig több mint egy hete nagykabátban ülnek az iskolában. Az is mindennapossá vált, hogy a felújítással járó zaj miatt van, estleg nem hallják az órán elhangzottakat, illetve a WC-k fele sem működik, ezért ott pedig sorban kell álliuk.

Az iskolaigazgató a lap kérdésére azt írta, a munkálatokat már be kellett volna fejezni, de annak lebonyolítására nekik nincsen ráhatásuk. Miközben a fűtésrendszert szakaszosan cserélik le, olajradiátorokkal is fűtenek a tantermekben, így 18 fokos hőmérsékletet tudnak elérni szerinte. Emellett azt kérik, öltözzenek melegen a tanulók, és viseljenek téli cipőt az osztályteremben, azok a szülők, akiknek erre van lehetőségük, pedig délután fél kettőkor hazavihetik a diákokat.

Vizes falak, omladozó vakolat: nagyon rossz állapotban van az egyik egri iskola

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök: ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóit a tantermekben. A borzalmas állapotokról az egyik szülő számolt be a Népszavának, amely fotókat is közölt az iskoláról. Szavai szerint az egyik tanító azt mondta nekik, hogy biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen.