szerző:
Eduline

Feljelentettek egy nyíregyházi tanárt, amiért megalázóan és durván bánt a diákokkal. A szülők szerint a tanár módszerei olyan mértékű szorongást és feszültséget okoztak a gyerekekben, hogy úszás óra előtt többüknek is fejfájása, hányingere volt vagy sírt.

©

"Hülyének, bénának nevezte egy nyíregyházi tanár azokat a diákokat, akik nem teljesítettek jól az úszás órán" - számolt be a tenyek.hu, hozzátéve: "de ennél durvább dolgokat is tett a diákokkal, víz alá nyomta vagy gyomron vágta azt a gyereket, aki szerinte nem jó technikával úszott".

A szülők feljelentették a tanárt, akinek bíróság előtt kellett felelnie tettéért. A tárgyaláson arról is szó volt, hogy a tanár módszerei olyan mértékű szorongást és feszültséget okoztak a gyerekekben, hogy úszás óra előtt többüknek is fejfájása, hányingere volt vagy sírt.

Egy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték a tanárt, azonban nem kell börtönbe mennie, mert a bíróság a büntetését három éve felfüggesztette, azonban öt évig nem taníthat. A tanár a tárgyaláson mindent tagadott és azzal védekezett, hogy félreértették, illetve valakik összeesküdtek ellene. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert a tanár fellebbezett - fogalmaztak a riportban.

Vekerdy Tamás: az a magyar iskola sokkal kevésbé volt kínzó, gyötrő, pusztító iskola, mint a mai

Vekerdy Tamás a 80-as évekbeli magyar oktatásról azt nyilatkozta, hogy "gyilkos, mert testileg, lelkileg rongálja a gyerekeket". Most, D. Tóth Krisztának azt mondta, hogy az a magyar iskola, amit akkor ő hevesen kritizált, "sokkal jobb, emberbarátibb, gyerekközelibb, gyerekekről többet tudó, gyerekeket és tanáraikat sokkal kevésbé kínzó, gyötrő, pusztító iskola volt, mint a mai".