szerző:
Eduline

Nem büntetés, hanem busás jutalom jár az Egri Szakképzési Centrumban azért, ha egy pedagógus visszaél a rábízott műszaki cikkekkel - írja a Magyar Nemzet.

©

Legalábbis erre következtettek abból, hogy a centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyik tanára éveken át otthonában használta az iskola pályázaton elnyert értékes berendezéseit.

Az egyebek között hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomaghoz 2012-ben pályázaton jutott az intézmény - írja a Magyar Nemzet. A műszaki cikkek többségének az eszközhasználatot kreatívan értelmező pedagógus lett a felelőse.

2017 márciusában a centrumigazgató egy másik intézménybe helyezte a tanárt. A történet itt véget is érhetne. Az illető azonban decemberben – hasonlóan a központ többi pedagógusához – összesen 200 ezer forint jutalmat kapott az igazgatótól Erzsébet-utalványban és -kártyán. A lap az okokról szerete volna megkérdezni a centrumigazgatót is, de ő szintén elhárította a nyilatkozatot, akárcsak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A válaszadást a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium tiltotta meg.

Milliókkal verte át diákjait egy kecskeméti tanárnő

Azzal hitegette őket, olcsón tud franciaországi síelést szervezni. 9 milliót szedett be, de csak anyagi gondjait akarta enyhíteni. A vádirat szerint a 48 éves tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg az iskola tanulói részére.