szerző:
Eduline

A január 19-re tervezett diákdemonstráció szervezője szerint az iskolákban korlátozzák az önálló gondolatokat, és jó szolgákat nevelnek.

©

A mostani demonstráció abban más, hogy ezt kifejezetten diákok kezdeményezték, ám szélesebb körre terjedt ki a megmozdulás - nyilatkozta a HírTV-nek Gyetvai Viktor, a január 19-re tervezett diáktüntetésről.

"Azt érezzük, hogy egyáltalán nem foglalkoznak a diákok, tanárok, szülők véleményével. Nem maradt más választásunk, mint hogy a Kossuth téren tüntessünk, máshogy nem tudjuk magunkra felhívni a figyelmet" - jelentette ki Gyetvai.

"Január 19-én határozott, lényegre törő, azonnali követeléseket fogunk megfogalmazni. Ebben most nem lesz benne mind a nyolcvan pont, mert azok egy részét hosszabb távon lehet csak bevezetni. Olyan követelések viszont igen, amelyekre azonnali és valódi reakciót várunk a kormánytól, mert nem hiszünk már a végtelen számú ígéretnek" - emelte ki a főszervező.

"Ha nem történik semmi, akkor folytatni fogjuk, nem feltétlenül csak demonstrációkkal. Egyre többen érzik úgy, hogy ez az utolsó lehetőség. Szeretnénk itthon dolgozni és tanulni, de ha az ország vezetése tesz a diákokra, a fiatalokra, akkor nincs itt keresnivalónk - tette hozzá. A szervező szerint egyre nagyobb kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy az ember Magyarországon tanuljon, dolgozzon, éljen. "Azt szeretnénk elérni, hogy ne kényszer, hanem lehetőség legyen külföldre menni" - mondta.

Kiürülnek az iskolák január 19-én? Demonstrációt szerveznek

„Ne menj suliba!" címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozás az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet. Az atv.hu azt írja, a szervezők több ezer résztvevőre számítanak. „Elegünk van, hogy a 19.