szerző:
Eduline

Azzal indokolják, hogy egy Facebook-felszólításról van szó, ilyet bármelyik nap fel lehet tenni, különös lenne, ha az intézményvezetők igazoltnak tekintenék ezt a hiányzást.

©

Magyar Időknek a Nemzeti Pedagóguskar elnöke elég szerencsétlennek nevezte a „Ne menj suliba!” szlogent, mert ez arra utal, hogy az iskola negatív dolog. Márpedig Horváth Péter szerint a diákok nagy része nem megy rossz érzésekkel iskolába, ami nem jelenti azt, hogy nincsen szükség reformokra - írja a 24.hu.

Mint mondta, a tanulóknak a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak ilyen  sztrájklehetőséget, a hiányzást a szülőnek igazolnia kell, ha még nem használta fel azt a keretet, amit az iskola házirendje biztosít. Ha a szülő nem igazolja a hiányzást, igazolatlan óra lesz.

Azt a Nemzeti Pedagóguskar elnöke is elismerte, hogy sok minden miatt lehet a diákoknak ellenérzése, de az oktatás rendszerszintű változása nem megy rövid idő alatt - írja az oldal -, akik változást akarnak, nyitott kapukat döngetnek, hiszen Csépe Valéria miniszteri biztos vezetésével éppen ez a munka folyik.

Kiürülnek az iskolák január 19-én? Demonstrációt szerveznek

„Ne menj suliba!" címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozás az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet. Az atv.hu azt írja, a szervezők több ezer résztvevőre számítanak. „Elegünk van, hogy a 19.