szerző:
Eduline

Kiírták a közbeszerzést a debreceni nemzetközi iskola futurisztikus épületegyüttesének kivitelezésére, az oktatási intézményben 2019 szeptemberében kezdődhet meg a tanítás.

©

Az intézményben a tervek szerint az óvodásoktól a végzős középiskolásokig ötszáz gyerek tanulhat majd - írja a Dehir.hu, amely idézi Papp László polgármestert, aki szerint a Debrecenbe települő cégek menedzsereinek részéről visszatérő kérdés az, hogy gyermekeik számára milyen tanulási lehetőségek állnak rendelkezésre.

©

A Pallagra, egy öthektáros területre tervezett intézménybe debreceni diákok is beiratkozhatnának majd, ösztöndíjas képzéseken vehetnének részt. Az intézmény tanulói egy elismert, nemzetközileg akkreditált pedagógiai program szerinti oktatásban részesülnek, mely a teljes személyiségfejlesztésre fókuszál majd.

©

A kivitelezésre most írták ki a közbeszerzést az Európai Unió Hivatalos Lapjában. A közbeszerzési felhívásra április 26-áig jelentkezhetnek a cégek, s tizenegy hónapjuk lenne a Debreceni Nemzetközi Iskola felépítésére.

©
©

Hatalmas, sci-fibe illő iskola épül Debrecenben

Sci-fikbe illően modern iskola nyílik Debrecenben, az oktatás jelentősen eltér majd a klasszikus iskolákban megszokott rendszertől - írja a hvg.hu. A hvg.hu azt írja, az International School of Debrecen (ISD) már építészi terveiben is igencsak exkluzív. A koncepció lényege, hogy a ligetes belső udvart és a sportpályákat (többek között egy föld felett „lebegő" kosárlabdapályát) körülvevő épület minél inkább illeszkedjen a zöld környezethez.