szerző:
Eduline

Megjelent a HVG 2018-as középiskolai rangsora, sok tanárt ér kellemetlen meglepetés a napokban, történelmi döntést hozott a Kúria egy kaposvári iskoláról - ezek voltak a hét hírei.

Itt a HVG 2018-as középiskolai rangsora: a száz legjobb gimnázium

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezeti a HVG 2018-as középiskolai rangsorát. Ezen a héten jelenik meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Sok tanárt ért kellemetlen meglepetés

Csak a Klebelsberg Központ (KK) bizonyos feladatokat ellátó pedagógusai számára növelték a pótlékokra fordítható keretet, a szakképzés tanárainak nem - a teljes cikket itt olvashatjátok el.

Történelmi döntés: nem lehet tovább szegregálni a roma gyerekeket Kaposváron

A Kúria ítélete elrendelte az oktatási szegregáció felszámolását egy kaposvári általános iskolában. Európában magyar bíróság rendelt el először komplex iskolai deszegregációt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Jó hír az érettségizőknek

Lényegében bármelyik középiskolai történelmi atlaszt lehet használni az idei őszi és a 2018-as tavaszi érettségin - legalábbis ez derül ki abból a jogszabálymódosításból, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Teljesítette a feltételeket a CEU

A Közép-Európai Egyetem (CEU) megállapodást kötött a New York-i Bard College-dzsal, hogy oktatási tevékenységet folytathasson New York államban - közölte az intézmény. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Rengeteg gyerek számára valóságos pokol az iskola

Minden második gyereket zaklattak már fizikailag vagy verbálisan, majdnem minden ötödik bántalmazott azonban senkitől nem kér segítséget - derül ki a Cartoon Network 1200 szülő-gyerek páros körében készített kutatásából. A zaklatás leggyakrabban az iskola falai között történik. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Két évig jár majd a diplomás gyed

Egy helyett két évig kapnak majd "diplomás gyedet" azok az anyák, akik egyetemi-főiskolai tanulmányaik idején vagy a hallgatói jogviszonyuk megszűnését követő egy éven belül vállalnak gyermeket - az erről szóló előterjesztés a kormányzati oldalon jelent meg. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Szigorítanak a buszos iskolai kirándulások szabályain

A jövő évtől több ponton szigorodnak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szerdán. A teljes cikket itt olvashatjátok el.