szerző:
Eduline

Megmutattuk, melyek az ország legjobb általános iskolái, megvannak a felvételi jelentkezési adatai, jönnek az egyetemi századok - ezek voltak a hét hírei.

Ezek az ország legjobb általános iskolái: itt a friss lista

A hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola, a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola – állami és egyházi iskola, valamint egyetemi gyakorlóiskola is szerepel a kiemelkedő teljesítményű iskolák listáján. Ezek azok az oktatási intézmények, amelyek az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit – azokét is, akik korábbi eredményeik vagy családi hátterük miatt hátrányból indulnak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Megvannak a felvételi jelentkezési adatai: ezek a legnépszerűbb szakok

Nem okozott nagy meglepetést a 2018-as felvételi legnépszerűbb alapszakjainak listája, a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment képzésre szeretnének bejutni - erről itt olvashattok. A legnépszerűbb egyetemi-főiskolai karok listáját pedig itt találjátok.

Jönnek az egyetemi századok, összesen 1300 hallgatót akarnak bevonni

A Magyar Honvédség tizenhárom felsőoktatási intézményben kíván létrehozni egyetemi századot, összesen 1300 fővel. Az első önkéntes tartalékos egyetemi század a Pécsi Tudományegyetem hatvan hallgatójából alakult meg. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Fontos bírósági döntés: tizenhárom iskola nem indíthat szeptemberben első osztályt

Huszonnyolc általános iskolában jogellenesen elkülönítették, ezzel diszkriminálták a cigány tanulókat, ezt állapította meg a Fővárosi Törvényszék kedden annak a személyiségi jogi pernek az elsőfokú lezárásaként, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen a szegregáció miatt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

90 ezer forintért árulta az érettségi bizonyítványt egy iskola, osztálynaplót is hamisítottak

A tanulók után járó normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola vezetése Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Érettségi vizsgára felkészítő oktatást hirdettek felnőtteknek és személyenként ötezer forintért vásárolták meg mintegy négyszáz állítólagos tanuló adatait. Akinek szüksége volt rá, kilencvenezer forintért vehetett például érettségi bizonyítványt magának. A normatívák jogtalan elszámolásához hamis jelentkezési lapokat és osztálynaplókat gyártottak, amivel félrevezették a támogatást folyósító szervet. A teljes cikket itt olvashatjátok el.