szerző:
Eduline

„Tabletizálná”, és jelentősen fejlesztené a mára csakugyan elavult iskolai informatikai parkokat a kormány. Az egész informatikaoktatás megváltozhat, ugyanis a tantervet is módosítani készülnek.

©
Komoly változások előtt áll az iskolai informatikaoktatás – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az eszközparkok modernizációja mellett átírhatják a Nemzeti Alaptantervet, és továbbképzésre küldhetik a tanárokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lapnak azt is elmondta, hogy mérlegelik a tabletek rendszeresítésének lehetőségét is, amivel egyes könyveket akár ki is lehetne váltani, de az oktatás mindenképp nagyobb élményt nyújtana a gyerekeknek.

A „tabletizáció” azonban csak hosszú távú terv lehet, ugyanis egyes osztályokat akár át is kéne alakítani hozzá, hogy óra közben is tölthetők legyenek a gépek, de több szakemberre is szükség lenne. Itt írtunk arról, milyen állapotban van ma egy átlagos géppark egy átlagos suliban.

A körülmények egy részét az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési ciklusának fejlesztéseiből valósítanák meg. Ebben ugyanis szerepel az infrastruktúrabővítés, mint például az iskolák Wifi-vel való felszerelése.

„A felülvizsgálatakor át fogjuk tanulmányozni a tudáselemek bővítési lehetőségeit a gyakorlati oktatás oldaláról, amelyek az infokommunikációs eszközök és a digitális kompetenciák tantárgyakon átívelő, széles körben való hasznosíthatóságát támogatják.” – írta a lapnak az EMMI arról, hogyan változna az alaptanterv.