szerző:
Eduline

Öngyilkos lett a 16 éves Daisy Holmes, szülei pedig az iskolai tanácsadókat és a gyermekvédelmis szakembereket hibáztatják.

©

A Barnsley-i diáklány azután vetett véget az életének, hogy egy idősebb férfi megerőszakolta, a barátja szakított vele, az alkoholista apja pedig még a nevére sem emlékezett.

Daisy Holmest hétéves korában fogadta örökbe Carol és Ann Holmes. A lány gyerekkora is igen hányattatott volt, a biológiai szülei nem törődtek vele, folyamatosan verték, ezért a családsegítő szolgálat elvette tőlük. Az őt ért traumák miatt pszichológushoz kellett járnia.

A nevelőszülei külön felhívták a tanárok és az iskolai tanácsadó figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek rá. Főleg azután, hogy egyszer már megpróbált végezni magával - írta a hulldailymail.com. Most a szülők úgy érzik, az iskola nem tett meg mindent a lány védelmében és az ifjúságvédelem is cserben hagyta őket. Az ügyben vizsgálat indult.

Carol és Ann Holmes azt szeretné elérni, hogy az öngyilkosságot ne tabutémának tekintsék és hogy a diákoknak mindenképp legyen olyan szervezet, amelyhez fordulhatnak, ha krízishelyzetbe kerülnek.

A WHO 2015-ös jelentése szerint világszerte több helyen az öngyilkosság a leggyakoribb oka a fiatal (15-19 éves) lányok halálának. Arányaiban Ázsiában a legdurvább a helyzet, de Európában is ez a vezető halálozási ok körükben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!